donderdag, 14. januari 2016 - 15:25 Update: 14-01-2016 15:38

Britse singer-songwriter Colin Vearncombe in coma na auto-ongeluk

Britse singer-songwriter Colin Vearncombe in coma na auto-ongeluk
Foto: Printscreen Youtube
Londen

Singer-songwriter Colin Vearncombe ligt in kritieke toestand in een Iers ziekenhuis na een ernstig auto-ongeluk.

De 53-jarige zanger uit Liverpool Colin Vearncombe, beter bekend onder zijn pseudoniem Black, is ernstig gewond geraakt aan zijn hoofd en is kunstmatig in coma gebracht, zo meldt BBC. ''Het is waarschijnlijk dat hij ook de komende dagen zware verdoving krijgt toegediend. Het is in dit stadium niet bekend wat de gevolgen zijn'', zegt zijn woordvoerder op de website van de BBC. Op Facebook reageren fans sinds het trieste nieuws naar buiten is gebracht massaal.

In de jaren tachtig brak Colin Vearncombe wereldwijd door met zijn hit en gelijknamige album Wonderful Life. De Nederlandse zangeres Mathilde Santing coverde het nummer.

Black verkocht in respectievelijk 1988 en 1991 wereldwijd meer dan 2 miljoen exemplaren van Comedy en Black. Ondertussen trouwde Vearncombe met de Zweedse zangeres Camilla Griehsel, bekend van de band One 2 Many. Omdat hij niet langer aan een groot platenlabel gebonden wilde zijn, richtte Vearncombe in 1993 zijn eigen platenmaatschappij op; Nero Schwarz (respectievelijk Italiaans en Duits voor zwart). Zijn eerste album bij zijn eigen maatschappij was Are We Having Fun Yet? (1993).

Na een hiatus keerde Vearncombe in 2005 terug voor de opnames van Between Two Churches. In 2009 kwamen nog twee albums uit; The Given en Water On Stone.