zaterdag, 19. maart 2016 - 21:57 Update: 21-03-2016 9:26

Carice van Houten in blijde verwachting van haar eerste kindje

Carice van Houten (39) en haar Australische partner Guy Pearce (48) verwachten hun eerste kindje.

Naar aanleiding van berichtgeving in People heeft de agent van Carice van Houten bevestigd dat de actrice in verwachting is. Haar agent laat weten: 'Carice en Guy zijn heel blij.' Dit melden verschillende media zaterdag.

Inmiddels heeft de actrice zelf ook getwitterd over haar zwangerschap. Met humor, zoals we van haar gewend zijn. Carice van Houten Twitter: 'Ok. Ik ben klaar voor jullie shadowbaby grapjes.' Dit naar aanleiding van het feit dat Carice in de Verenigde Staten vooral bekend is van haar rol als Melisandre in Game of Thrones. In de serie bevalt Melisandre van een eng, zwart, spookachtig wezen. Een shadowbaby. Maar de actrice laat ook weten heel blij te zijn met alle reacties op haar zwangerschap. 'Bedankt voor al jullie lieve wensen X'. De actrice heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze graag moeder wilde worden. Een paar jaar geleden zei zij nog over het moederschap: 'Ik heb ook het gevoel dat het de meest interessante rol is die je in je leven kunt spelen.'

Hoe lang Carice en Guy al bij elkaar zijn is niet helemaal duidelijk. Het stel leerde elkaar kennen op de set van Brimstone, een fllm van Martin Koolhoven. De eerste geruchten dat de twee een relatie zouden hebben, kwamen in november 2015 naar buiten. Wanneer de kleine verwacht wordt, blijft nog even geheim.