maandag, 14. november 2016 - 11:08 Update: 14-11-2016 16:30

George van Houts van De Verleiders komt met spectaculaire nieuwe productie: Kom Plot

De Verleiders gaat bevolking wakker schudden met nieuwe productie
Foto: Archief EHF
Amsterdam

In de afgelopen jaren stond acteur en caberetier George van Houts met verschillende maatschappijkritische producties in het theater. Deze producties moesten de mensen de ogen openen. Zo ging een van de voorstellingen over de banken, een andere over de farmaceutische industrie. Volgend jaar komt Van Houts met een nieuwe productie: Kom Plot. In deze productie wil Van Houts een wereldwijd complot gaan ontsluieren.

Maatschappelijk theater

George van Houts is een van de oprichters van De Verleiders. Met De Verleiders wilde George van Houts samen met zijn 'partner in crime' Tom de Ket maatschappelijk theater gaan maken over de grote dilemma's en kwesties van deze tijd. Hun eerste productie ging over de vastgoedfraude. In 2015 kwam de groep acteurs met de theatervoorstelling De Verleiders: door de bank genomen. Tijdens dit theaterstuk werd het publiek duidelijk gemaakt hoe de bankensector en ons geldsysteem echt in elkaar zitten. Vervolgens werd een theatervoorstelling over de farmaceutische industrie gecreëerd: Slikken en Stikken. Onderwerpen die hierin aan bod komen zijn patenten, onbetaalbare medicijnen en miljarden winsten van verzekeraars en farmaceuten. De voorstelling is nog te zien tot eind januari 2017.

Wereldwijd complot

Met bovengenoemde voorstellingen opende Van Houts al velen de ogen en bereikte hij zelfs de politiek. Vanaf maart 2017 komt Van Houts met een nieuwe voorstelling :Kom Plot. In deze productie stelt Van Houts dat we in 2016 -2017 met zijn allen worden meegezogen in De Samenzwering. Deze nieuwe productie Kom Plot moet een wereldwijd complot gaan ontsluieren.

'Poorten van de hel'

Van Houts stuitte tijdens zijn onderzoek voor zijn theaterproductie over het bankwezen en geldstelsel op theorieën dat geld uit het niets wordt gecreëerd. Tijdens dat onderzoek gingen voor hem ‘de poorten van de hel open’. Van Houts: 'Ik leerde in een half jaar tijd dat de financiële wereld totaal anders in elkaar zit dan ik op de middelbare school had geleerd.' Het publiek in de zaal was verbijsterd. Hoofdeconoom van de Rabobank zette De Verleiders weg als rare komieken die niemand moet geloven. Maar De Verleiders bleken het echter bij het rechte eind te hebben. Van Houts: 'De kennis over het geldstelsel zit wel degelijk aan de top van de financiële wereld en ze hebben er belang bij dat wij niet helemaal goed weten hoe het in elkaar zit.'

Uitleg complotten en 9/11

Van Houts gaat volgend jaar  een aantal complotten uitleggen in zijn nieuwe voorstelling, zo schrijft ninefornews.nl.  Van Houts : 'Ik ga vertellen dat er wel degelijk complotten geweest zijn en waar gebleken zijn.' Als je met de juiste informatie komt, kan blijken dat je het bij het rechte eind hebt, zo stelt hij. Van Houts: 'Ik ga vanuit de moorden op JFK en Robert Kennedy uitkomen bij 9/11. Ook ik raak er steeds meer van overtuigd dat het verhaal niet klopt en sterker nog: dat het een inside job is geweest.'  En vervolgt hij: 'We worden gepusht tot moslimhaat. Dat wordt kunstmatig opgestookt en vindt zijn oorsprong in 9/11. Ik vind dat de hele bevolking wakker geschud moet worden.'