vrijdag, 2. december 2016 - 12:52 Update: 02-12-2016 13:06

Arno Kantelberg brengt stijlgids voor mannen uit

Arno Kantelberg brengt stijlgids voor mannen uit
Foto: Flickr.com
Amsterdam

Het was hard nodig volgens Arno Kantelberg. De Nederlandse mannen zijn volgens hem niet modebewust genoeg, en om ze hierbij te helpen, heeft de hoofdredacteur van het mannenblad Esquire recentelijk een boek uitgebracht dat als een stijlgids voor mannen dient. Het boek is hét handboek voor mannen die stijlvoller over straat willen lopen.

Zijn de Hollandse mannen dan ver van het mode-pad af? Volgens Kantelberg wel, en in zijn boek Man op z'n best probeert hij ze tips te geven om stijlvoller gekleed door het leven te gaan. Tegen EditieNL zei hij dat hij geen regels wil stellen voor wat mannen wel of niet mogen dragen, maar dat "mannen wel wat advies kunnen gebruiken over hoe je stijlvol gekleed gaat." Het boek moet dus niet gezien worden als het wetboek van de stijl, maar als een gids voor de man die zoekt naar zijn eigen stijl.

Een eigen stijl

Wat is volgens de schrijver dan wel stijlvol? Uit zijn wekelijkse column voor de Volkskrant blijkt dat mannen op zoek moeten naar de stijl die het best bij hen past. Daarnaast zouden mannen er goed aan doen om de laatste trends en ontwikkelingen op modegebied in de gaten te houden. Dit najaar betekent dat: kledingstukken die een statement maken, zoals een opvallend bomberjack. Ook kleurrijke en opvallende combinaties vallen dit najaar erg in de smaak.

Ophef

Esquire kwam onlangs nog in de publiciteit nadat Jan Kooijman kritiek op het blad van Kantelberg uitte. De presentator, die nota bene door het tijdschrift als best geklede man was genomineerd, riep via Twitter op om vooral niet op hem te stemmen. De bekende Nederlander was niet gecharmeerd van een artikel op de website van Esquire, waarin 'De 31 vrouwen die elke man een keer moet hebben gehad' beschreven werden. "Als dit artikel staat voor hoe 'stijlvol' Esquire is naar vrouwen, dan is mijn boodschap: stem niet op mij", reageerde hij op social media. Het artikel is na de commotie van de site afgehaald, en Kantelberg bood zijn excuses aan voor het artikel.

De stijl-expert is overigens geen onbekende in de mannen- en modewereld. Voordat hij hoofdredacteur werd van Esquire werkte hij onder andere voor HP/De Tijd en de Nieuwe Revu, en schreef hij een aantal boeken zoals Voetbaltaal en het Vloekenboek. In samenwerking met Cécile Narinx schreef hij het boek Smaak. Ongevraagd stijladvies aan bekende mensen, gebaseerd op hun columns in de Volkskrant. In 2008 werd hij uitgeroepen tot Hoofdredacteur van het Jaar voor zijn werk bij Esquire.

Het boek Man op z'n best is verkrijgbaar via de website van Uitgeverij Podium voor €19,99.

Categorie:
Provincie: