zaterdag, 13. mei 2017 - 10:30 Update: 13-05-2017 11:28

Frank Masmeijer gaat scheiden

Frank Masmeijer gaat scheiden
Foto: Screenshot Youtube
Hilversum

Na een huwelijk van 27 jaar gaan Frank Masmeijer en zijn vrouw Sandra scheiden. Dit heeft de voormalig showmaster tegenover Shownieuws bevestigd.

Geen ruzie

Frank gaf tegenover Shownieuws aan 'niet met ruzie uit elkaar te gaan'. 'Want Sandra is wel de moeder van mijn kinderen. Dat zij mij twee prachtige dochters heeft geschonken, Charlotte en Michelle, is iets waar ik haar altijd dankbaar voor zal zijn', aldus Masmeijer. 

Reden scheiding

De rechtszaak over de cocaïnesmokkel, waarin Masmeijer afgelopen woensdag via zijn advocaat Geert-Jan Knoops tegenover de Vlaamse rechtbank zijn aandeel als 'hulpstuk' heeft bekend, zou de reden van de scheiding zijn omdat de twee 'teveel uit elkaar zijn gegroeid'.

Rechtszaak

Masmeijer deed zijn bekentenis afgelopen woensdag voor het eerst nadat hij daarvoor altijd stellig heeft ontkend. Zijn Geert-Jan Knoops zei dit voor de rechtbank in Antwerpen omdat Masmeijer zelf 'uit schaamte' niet aanwezig was. In eerdere uitzendingen van onder andere RTL Boulevard en RTL Late Night ontkende Masmeijer met een stalen gezicht zijn betrokkenheid. 

Eis: 7 jaar celstraf

Om onduidelijke reden heeft hij zijn aandeel toch bekend. Het Parket van Antwerpen eiste een celstraf van zeven jaar en een boete van 24.000 euro. De advocaat van Masmeijer pleite voor een voorwaardelijke straf.

In oktober 2014 werd Masmeijer ingeschakeld om een partij cocaïne in de haven van Antwerpen op te halen door zijn neef. Beide reden in een bestelwagen naar de haven, maar kregen de pallet met bananen, waar de drugs in verstopt was, niet mee. Een tweede poging zou ook zijn mislukt. De opdrachtgevers van Masmeijer waren niet blij met het geknoei van Masmeijer en sloegen hem het ziekenhuis in als straf. De 467 kilo cocaïne werd in beslag genomen.

'Voorwaardelijke straf'

De advocaat zei tijdens zijn pleidooi: ‘Mijn cliënt beschikt over een gunstig strafregister en zat tien maanden in voorhechtenis. Hij heeft al een hoge prijs betaald en dan heb ik het niet alleen over de fysieke afstraffing. Zijn droom om ooit nog naar het medialandschap terug te keren, werd gekelderd en ook zijn huwelijk liep erdoor op de klippen.’ Hierdoor vindt hij een voorwaardelijke straf op zijn plaats.