dinsdag, 30. mei 2017 - 8:10 Update: 30-05-2017 8:46

Singles gaan voor date met blauwe ogen en een hond

Singles gaan voor date met blauwe ogen en een hond
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Amsterdam

Je kunt niet kiezen op wie je verliefd wordt, maar de Nederlandse singles hebben wel degelijk hun voorkeur. Dat blijkt uit onderzoek van datingservice Lexa.nl onder 10.000 Nederlandse singles. Bij de mannen zijn het sportieve blonde doktersassistentes met blauwe ogen die hun hart sneller laten kloppen.

De vrouwen gaan liever voor een man met een eigen bedrijf, een donkere bos haren en blauwe ogen waarin ze kunnen verdrinken. Een hond als huisdier doet het goed bij mannen én vrouwen.

Man kiest voor reislustige doktersassistente met hond

De Nederlandse single man kiest het liefst voor een vrouw met blonde haren en blauwe ogen. De doktersromans komen ook niet zomaar uit te lucht vallen: de doktersassistente is het meest gewilde beroep bij hun ideale vrouw. Een sportieve vrouw doet het ook goed bij de heren, één op de vijf mannen geeft dan ook de voorkeur aan een atletisch gebouwde dame. En houdt ze van muziek, reizen en sporten en heeft ze een hond als huisdier? Dan is het plaatje helemaal compleet.

Vrouw gaat voor normale, ondernemende man

Vrouwen gaan het liefst op date met een ondernemer met kort bruin haar en blauwe ogen. De ideale man heeft bij voorkeur een hond, maar ook mannen met paarden (8,5%) of vissen (8,5%) zijn populair. Verrassend genoeg geven vrouwen eerder de voorkeur aan een man met een normaal postuur dan een gespierde hunk. Een groot deel van de dames wil een man die houdt van koken of uiteten gaan. De liefde van de vrouw gaat dus door de maag!

Singles concentreren zich op ogen en glimlach

Waar letten we op als we een potentiële partner ontmoeten? Wie denkt dat mannen als eerste naar de borsten of billen kijken, heeft het mis. Bij één op de vijf mannen gaat de blik namelijk direct naar haar ogen, en bij een even groot aantal valt de glimlach van een vrouw meteen op. Opvallend is dat heren vaker de spieren van een vrouw (7,8%) checken dan haar borsten (6%).
 
Hoewel de meeste vrouwen ook eerst de ogen en glimlach van een man bekijken, probeert een groot deel ook in te schatten of hij een beetje goed zal kunnen zoenen. Één op de 10 kijkt namelijk als eerste naar de mond van een man. Na zijn gezicht te hebben bekeken probeert 6,8% iets af te lezen aan de handen van hun potentiële date.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):