donderdag, 24. mei 2018 - 18:54 Update: 24-05-2018 19:47

'Nu ook Morgan Freeman beschuldigd van seksuele intimidatie'

'Nu ook Morgan Freeman beschuldigd van seksuele intimidatie'
Foto: Printscreen Youtube / CBS Pittsburg
Hollywood

Acht van de zestien mensen die zich hebben uitgesproken over het gedrag dat acteur Morgan Freeman op de set ten toon spreidde, claimen dat slachtoffer te zijn van ongepast gedrag of seksuel intimidatie. Dit heeft CNN donderdag op baisi van eigen onderzoek naar buiten gebracht.

Morgan Freeman (80) is de nieuwste naam die opduikt in de #MeToo kwestie. Een van de slachtoffers is een jonge productieassistent die in 2015 op de set van Going In Style werd lastiggevallen door Freeman. Aan CNN vertelt ze dat ze tijdens de opnames werd lastiggevallen door Morgan Freeman. 'Hij probeerde steeds mijn rokje omhoog te tillen en vroeg of ik wel ondergoed aan had.' Collega-acteur Alan Arkin kwam de productieassistent uiteindelijk te hulp en zei tegen de Morgan Freeman zei dat hij op moest houden.

Een andere vrouw vertelt aan CNN dat Morgan Freeman haar lastigviel tijdens de opnames van de film Nuw You See Mee in 2012. 'Hij bleef maar opmerkingen maken over onze lichamen. We wisten dat als hij aan het werk was, we onze borsten en billen moesten verhullen in ruimvallende kleding.'

De intimidaties vonden niet alleen plaats op de filmsets. Ook verschillende journalisten geven aan dat zij het slachtoffer zijn van ongewenste praktijken.

Freeman is een van de grootste Hollywood-acteurs. Hij speelde grote rollen in films als Driving Miss Daisy en Shawshank Redemption. In 2004 won hij een Oscar voor beste mannelijke bijrol in Million Dollar Baby.