vrijdag, 11. september 2020 - 10:27 Update: 11-09-2020 10:31

Nieuwe single Nick & Simon “Oostenwind”

Nieuwe single Nick & Simon “Oostenwind”
Volendam

Vandaag vrijdag 11 september komt de gloednieuwe single “Oostenwind” van Nick & Simon uit. Het nummer werd geschreven tijdens schrijfsessies waarin als inspiratie en uitgangspunt de liedjes en het geluid van Simon & Garfunkel centraal stonden

'Veel van onze nummers hebben een hoopgevende boodschap. Maar soms gebeurt er iets heftigs in het leven van mensen, waarbij er helemaal geen happy end is' aldus Nick, die de tekst schreef. Nick & Simon kozen in dit liedje voor een element uit de natuur: de striemende oostenwind. 'Wij wonen aan het IJsselmeer en bij ons is oostenwind altijd ongunstig. Dat zat in mijn hoofd'.

De sessie met Gordon Groothedde leverde naast “Oostenwind” nog een ander juweeltje op die op het later dit najaar te verschijnen nieuwe album NSG zijn te vinden. Het conceptalbum, Nederlandstalig, zal op 6 november verschijnen.

Op 27, 28 en 29 november spelen Nick & Simon in het Coronaproof Scala theater in de Utrechtse Jaarbeurs waar nog beperkt kaarten voor beschikbaar zijn via NTK.nl, net als voor het net aangekondigde optreden in het M-theater Maastricht op 10 december.

Categorie: