vrijdag, 27. november 2015 - 18:07 Update: 27-11-2015 18:09

Vier Rijnmonders gearresteerd tijdens voorbereiding aan- en invoer cocaïne Rotterdamse haven

Vier Rijnmonders gearresteerd tijdens voorbereiding aan- en invoer cocaïne Rotterdamse haven
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Rotterdam-Rijnmond

Deze week hebben rechercheurs van de politie eenheid Rotterdam vier mannen aangehouden die ervan worden verdacht voorbereidingshandelingen te hebben getroffen voor de aanvoer van cocaïne vanuit Zuid-Amerika naar de Rotterdamse haven. Dit meldt de politie vrijdagavond.

'Twee van de vier zouden daarnaast 60 kilo cocaïne naar Engeland hebben vervoerd, en één van de vier zou betrokken zijn geweest bij de invoer van een partij van 300 kilo die in december 2013 in de Rotterdamse haven werd onderschept', aldus de politie.

Die laatste vangst is eerder in verband gebracht met een liquidatie van een man in het Brabantse Steenbergen in april 2014 en de moord op een man in Berkel en Rodenrijs op 1 januari 2014. De Berkelaar was aangezien voor iemand anders, zo  bleek al eerder uit het onderzoek. De politie was een onderzoek gestart nadat informatie was binnengekomen dat een van de verdachten betrokken was bij de invoer van drugs in Rotterdam.

Namaak vuurwapens

Tegelijk met de aanhoudingen is op een aantal plaatsen een doorzoeking gedaan.  Bij die doorzoekingen zijn onder andere namaak vuurwapens aangetroffen. De aangehouden mannen zijn twee mannen uit Spijkenisse van 62 en 43 jaar en twee Rotterdammers van 55 en 35. Ze zijn vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: