woensdag, 9. december 2015 - 9:31 Update: 09-12-2015 15:33

'Ook 3e zelfmoordterrorist Bataclan geïdentificeerd, 23-jarige Fransman uit Straatsburg'

'Derde terrorist Bataclan geìdentificeerd'
Foto: Screenshot Youtube / Washington Post
Parijs

De identiteit van de derde terrorist die in de Parijse concerthal Bataclan een bloedbad aanrichtte, is bekend.

Het zou gaan om Foued Mohammed-Aggad, een 23-jarige Fransman van Marokkaanse afkomst. Dit meldt de Belgische krant nieuwsblad.be woensdag. Een bron dichtbij het onderzoek meldt dat het de Franse politie vorige week lukte de derde dader te identificeren. De twee andere daders waren al geïdentificeerd: Omar Ismaël Mostefaï (29) en Samy Animour (28).

De identiteit van de derde aanslagpleger werd vastgesteld na zeer zorgvuldig onderzoek van de forensische politie. Foued Mohammed-Aggad  is afkomstig uit Straatsburg en reisde volgens de Franse nieuwszender BTM TV in 2013 naar Syrië. Zijn oudere broer Karim (25) zit op dit moment gevangen vanwege zijn reis naar Syrië.

Evenals de anderen van de groep van 10 personen die naar Syrië afreisden, zo meldt de Franse krant Le Parisien. Van de groep van 10 personen stierven er twee in Syrië en kwamen er 7 terug. Alleen Mohammed-Aggad bleef in Syrië totdat hij opdook bij de aanslagen in Parijs.

Vorige maand openden drie aanvalllers op vrijdag 13 november het vuur op concertgangers tijdens een optreden van de Eagles of Death Metal in concertzaal Bataclan. Daarbij kwamen 89 mensen om het leven. Toen de politie de zaal bestormde bliezen de drie mannen zichzelf op. 

Lees alles over:
Categorie: