zondag, 13. december 2015 - 10:15 Update: 13-12-2015 16:13

Brand verwoest centraal gebouw De Piramide op vakantiepark Julianadorp

Brand verwoest zwembad in Julianadorp
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Julianadorp

In vakantiepark Ooghduyne in Julianadorp is zaterdagavond om even voor 22.00 uur een grote brand uitgebroken in het het centrale gebouw De Piramide. Dit meldt de gemeente Den Helder.

Windstoten

De brand ging gepaard met veel rookontwikkeling. De brandweer, die in grote getale aanwezig was probeerde nog om het pand te redden maar kon vanwege de harde wind uiteindelijk niet meer doen dan te voorkomen dat de brand oversloeg en liet het pand gecontroleerd uitbranden. 

Geen slachtoffers

Omwonenden moesten ramen en deuren gesloten houden. Er was geen sprake van  gevaarlijke stoffen en er zijn ook geen slachtoffers gevallen. Wel is er sprake van grote schade. Het gebouw is volledig afgebrand en niet meer bruikbaar. In het centrale gebouw waren een receptie, bowlingbaan, restaurant, indoor speelplaats, zwembad en fietsverhuur gevestigd.  De brandweer had rond 03.00 uur de brand onder controle en is begonnen met de nabluswerkzaamheden. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Roetdeeltjes

De gemeente Den Helder heeft zondag het advies gegeven om geen groente uit eigen tuin te eten vanwege mogelijke roetdeeltjes. Wanneer er elders roetdeeltjes worden aangetroffen is het advies om dit met veel water en sop te reinigen. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):