zondag, 13. december 2015 - 10:34 Update: 13-12-2015 13:27

Grootste kerstboom ter wereld weer ontstoken

Grootste kerstboom ter wereld weer ontstoken
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
IJsselstein

In IJsselstein zijn zaterdagavond tijdens stormachtig weer de lichtjes van de grootste kerstboom ter wereld weer ontstoken. Burgemeester Van Domburg van Utrecht stak de lampen op de Gerbrandytoren aan, geassisteerd door een inwoner van IJsselstein.

De feestverlichting aan de toren zal van 13 december tot 6 januari branden. De lichtjes, in de vorm van een gigantische kerstboom, in de zender van Lopik zullen van heinde en ver te zien zijn. Het is elk jaar weer afwachten of er genoeg geld bijeen gebracht wordt om de zogenoemde 'grootste kerstboom  ter wereld' te kunnen ontsteken.

Het is de 18e keer dat de Gerbrandytoren  met 120 ledlampen wordt omgetoverd tot kerstboom. Dat gebeurt als sinds 1992. Vanwege hoge kosten en onderhoudswerkzaamheden lukte dat niet ieder jaar.

De 'kerstboom' in IJsselstein wordt gezien als de grote kunstmatige kerstboom van de wereld. Een andere kunstmatige boom in het Italiaanse Gubbio concurreert met IJsselstein. Het Umbrische dorp ontsteekt elk jaar een groot aantal lampjes die samen een 650 meter hoge boom tegen een bergwand vormen.

Categorie:
Provincie: