zondag, 13. december 2015 - 13:11 Update: 13-12-2015 15:30

Aardbevingsbestendig verbouwen en verduurzamen eerste 23 huurwoningen gestart

Aardbevingsbestendig verbouwen en verduurzamen eerste 23 huurwoningen gestart
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Loppersum

Het aardbevingsbestendig verbouwen en verduurzamen van huurwoningen in het aardbevingsgebied in Groningen is van start gegaan. Dit meldt Centrum Veilig Wonen zondag.

De eerste 23 woningen in Kantens, Loppersum, Middelstum en Uithuizen moeten nog voor de kerst dit jaar worden opgeleverd', aldus Centrum Veilig Wonen.

Totaal 1650 woningen

Centrum Veilig Wonen start in samenwerking met acht woningcorporaties met het aardbevingsbestendig verbouwen en verduurzamen van de huurwoningen. Het versterken van deze woningen maakt onderdeel uit van het totale project waarbij 1650 woningen aardbevingsbestendig en energiezuinig worden gemaakt. Het is de eerste keer dat zoveel woningen in een keer worden versterkt en verduurzaamd.

Het versterken van de huurwoningen heeft een tweeledig doel. Zo moeten Groningers niet alleen veilig kunnen wonen, maar zich ook weer veilig voelen in hun woning. Daarnaast willen de corporaties een stap vooruit maken in de kwaliteit van wonen door te zorgen voor verbeterde, comfortabele en duurzame woningen voor hun huurders. Belangrijk extra element van de versterkingsoperatie is dan ook het verduurzamen van de woningen.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: