zondag, 13. december 2015 - 13:11 Update: 13-12-2015 21:31

Kleine wijzigingen in nieuwe dienstregeling NS

Nieuwe dienstregeling NS zondag van start
Foto: Archief EHF
Utrecht

Zondag is de nieuwe dienstregeling van de NS ingegaan. De nieuwe dienstregeling van 2016 bouwt voort op de dienstregeling van 2015. Net zoals elk jaar kunnen er kleine wijzigingen in vertrektijden en -sporen zijn. Op enkele trajecten in het land wordt de treindienst wat meer aangepast. Ook krijgen sommige stations een nieuwe naam.

Traject Alkmaar - Haarlem

Op het traject Alkmaar – Haarlem vinden er veel veranderingen plaats. Alleen in de ochtendspits van Alkmaar naar Haarlem en in de avondspits van Haarlem naar Alkmaar blijven er 2 rechtstreekse Intercity’s per uur rijden. Deze Intercity’s stoppen straks alleen op station Beverwijk en niet meer op de tussengelegen stations Heiloo, Castricum en Uitgeest. Reist u vanuit deze laatste stations naar Haarlem of naar Alkmaar, dan reist u 2 keer per uur met een Sprinter. Vanuit Castricum en Heiloo naar Haarlem kunt u ook kiezen voor een Intercity met overstap in Amsterdam Sloterdijk. Houdt u rekening met een langere reistijd.

Station Utrecht Lunetten

Er rijden straks weer 4 treinen per uur van en naar station Utrecht Lunetten, in plaats van de huidige 2 treinen per uur. Doordat goederentreinen op andere tijden en sporen gaan rijden, kunnen alle Sprinters weer stoppen op station Utrecht Lunetten. Hierdoor kunt u straks ieder kwartier met de trein van en naar Utrecht Lunetten reizen.

Nieuwe stationsnamen

Een aantal stations krijgt vanaf 13 december een nieuwe naam. De nieuwe stationsnamen sluiten beter aan bij de omgeving waarin het station zich bevindt. Station Eindhoven Beukenlaan zal de nieuwe naam station Eindhoven Strijp-S krijgen. Enschede Drienerlo zal station Enschede Kennispark gaan heten en station Schiphol zal wijzigen in Schiphol Airport. Hiermee is dit station voor internationale reizigers beter herkenbaar als luchthaven.

Categorie:
Provincie: