maandag, 14. december 2015 - 20:08 Update: 15-12-2015 12:31

Loodgieter ziet zijn ingeruilde bedrijfswagen terug in propagandafilmpje van IS

Loodgieter ziet zijn oude bedrijfswagen terug in propagandafilmpje van IS
US

Een Amerikaanse loodgieter stond vreemd op te kijken toen hij zijn oude bedrijfswagen met daarop een mitrailleur op het internet voorbij zag komen in een propagandafilmpje van Islamitische Staat.

Hij herkende zijn auto omdat de bedrijfsnaam en contact gegevens nog op de deur van de auto stonden. Inmiddels heeft hij een claim van ruim een miljoen dollar ingediend, zo melden verschillende media.

In 2013 ruilde de zoon van Mark Oberholtzer de Ford pick-up in bij zijn dealer. De zoon wilde de stickers in eerste instantie zelf van de auto afhalen, maar de dealer vertelde hem dat het beter was dat zij het deden, maar dat gebeurde dus niet.

Maar na het propagandafilmpje van Islamitische Staat stond de telefoon bij de loodgieter roodgloeiend van boze mensen die niet begrepen dat hij de IS zijn auto had geleverd. Ook kreeg hij talloze belletjes van journalisten te verwerken.

Nu blijkt dat de Ford F-250 is opgekocht door een Turks bedrijf, waarna hij bij de IS is terechtgekomen. Oberholzer heeft nu zijn Ford-dealer aangeklaagd. ''Nog steeds ontvang ik vervelende telefoontjes van mensen. Door sommige wordt ik met de dood bedreigd'', aldus de 52-jarige loodgieter. Zijn bedrijf loopt na de 'reclame' een hoop geld mis. ''Nieuwe klanten krijg ik niet meer. Gelukkig geloven mijn vaste klanten mijn inruilverhaal wel''.

Categorie:
Provincie: