dinsdag, 15. december 2015 - 20:09 Update: 16-12-2015 15:50

Bierfietsen worden volgend jaar uit binnenstad Amsterdam geweerd

'Amsterdam wil bierfietsverbod instellen voor binnenstad'
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Amsterdam wil de bierfiets in de binnenstad gaan verbieden. 'Het stadsbestuur gaat de plannen voor het verbod voorleggen aan de gemeenteraad', zo schrijft burgemeester Ebehard van der Laan dinsdag in een brief aan de gemeenteraad.

In het voorstel wordt de binnenstad verboden terrein voor de bierfietsen maar indien nodig kan gemeente ook andere gebieden aanwijzen als de overlast zich gaat verplaatsen. De politie en de gemeente ontvangen geregeld van bewoners meldingen over (geluids)overlast van bierfietsen. Dit is voor de burgemeester en de voorzitter van stadsdeel Centrum eerder al aanleiding geweest om in gesprek te gaan met ondernemers die bierfietsen exploiteren.

APV

De ondernemers hebben gezamenlijk maatregelen getroffen om de overlast terug te dringen, die ze vanaf januari zijn gaan uitvoeren maar de overlast is volgens de gemeente niet minder geworden. De gemeente onderzocht daarom of bierfietsen in de gemeentelijke regelgeving (APV) verboden kunnen worden. De bierfietsexploitanten zijn er eerder al van op de hoogte gesteld dat voor het geval hun maatregelen toch onvoldoende effectief zijn, een dergelijk verbod kan worden ingevoerd.

Categorie:
Provincie: