woensdag, 16. december 2015 - 13:48 Update: 16-12-2015 16:17

In Zwanenburg gevonden gestolen BMW mogelijk gebruikt bij schietincident Amsterdam

Gestolen BMW 5-serie station gebruikt bij schietincident Amsterdam
Foto: Politie
Amsterdam/Zwanenburg

Onlangs heeft de politie in Zwanenburg een gestolen auto aangetroffen die mogelijk gebruikt is bij een schietincident aan de Marianellastraat in Amsterdam.

De personenauto, een BMW 5-serie station voorzien van Franse kentekenplaten, is door de politie aangetroffen op een parkeerterrein aan de Populierenlaan in Zwanenburg. Rechercheurs vermoeden dat deze auto gebruikt is bij het schietincident dat plaatsvond in de Marianellastraat in de nacht van maandag 16 op dinsdag 17 november 2015. Er werd geschoten met een vuurwapen en de woning en de auto van de bewoner werden daarbij geraakt en beschadigd.

Vluchtroute

Getuigen zagen na het schietincident een man wegrennen naar de hoek van de Anielewiczsingel met de Romerostraat . Daar stapte de man in als passagier in een donkerkleurige BMW 5-serie station en reed weg in de richting van De Alpen. De recherche is op zoek naar meer getuigen van het schietincident en naar mensen met meer informatie over de toedracht ervan. Mensen met informatie worden verzocht contact op te nemen via de opsporingstiplijn: 0800-6070.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: