donderdag, 17. december 2015 - 11:18 Update: 17-12-2015 11:54

Nico V. aangehouden in witwasonderzoek Hoorn

Man aangehouden in witwasonderzoek Hoorn
Foto: OM
Hoorn

De financiële recherche van de politie Noord-Holland heeft donderdag rond 06.00 uur een 51-jarige man aangehouden in zijn woning in Zwaag. Hij wordt verdacht van witwassen. Er is in vier panden in Hoorn, Zwaag en Oosterblokker onderzoek gedaan en in een woning in Spanje.

Er is onder meer beslag gelegd op een geldbedrag, kunst en een auto. Verder is er administratie van de verdachte in beslag genomen.

Volgens de Telegraaf zou het gaan om topcrimineel Nico V. Hij is al lange tijd een bekende in de Amsterdamse onderwereld. Hij was goed bevriend met de in 2000 geliquideerde Sam Klepper. Justitie probeerde hem tevergeefs te vervolgen voor betrokkenheid bij de mislukte aanslag op Heineken-ontvoerder Cor van Hout.  

Bij de aanhouding van de verdachte is het arrestatieteam ingezet. Een gespecialiseerd zoekteam van defensie heeft geassisteerd bij het zoeken in de woning van de verdachte. Eerder is in dit onderzoek al voor ruim 1 miljoen euro aan verzekeringsgelden, grond en vastgoed van een 42-jarige verdachte in beslag genomen. De 51-jarige verdachte is voor nader onderzoek ingesloten en het onderzoek wordt voortgezet.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: