donderdag, 17. december 2015 - 17:20 Update: 17-12-2015 19:14

'Vrouw ernstig gewond overgebracht naar ziekenhuis na rellen in Geldermalsen'

'Vrouw gewond geraakt tijdens rellen in Geldermalsen'
Foto: Archief EHF
Geldermalsen

Tijdens de rellen in Geldermalsen is woensdagavond een 39-jarige vrouw uit die plaats gewond geraakt door het ingrijpen van de mobiele eenheid. Dit melden verschillende media.

Makelaar Saskia van Kessel zou volgens haar advocaat Esther Vroegh vreedzaam tegenstander zijn van de komst van een AZC. ‘Ze heeft zelfs geen leuzen geschreeuwd, maar is onschuldig en heeft zich gewoon beschaafd gedragen’, aldus Vroegh.

Nadat de ME een charge uitvoerde zou Van Kessel met een wapenstok op haar hoofd zijn geslagen. Hierna is zij naar een ziekenhuis gebracht war werd geconstateerd dat zij bloed tussen het hersenvlieg en de schedel heeft. Door de bloeding moet de makelaar zeker twee tot drie weken in het ziekenhuis verblijven.

Of de vrouw blijvend letsel zal overhouden aan de klap is nog niet bekend. Vroegh: ‘De exacte diagnose is nog even afwachten, maar op zijn minst moeten er excuses volgen van zowel de burgemeester als korpschef van de politie. Daarnaast doen we aangifte tegen de betrokken ME'er en wordt een klacht ingediend bij de korpsleiding.’

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: