zaterdag, 19. december 2015 - 10:54 Update: 19-12-2015 15:13

VVD Utrecht wil per direct verbod op uitdelen bekeuringen milieuzone

VVD Utrecht wil direct verbod op uitdelen boetes milieuzone
Foto: fbf
Utrecht

De Utrechtse VVD wil dat de gemeente direct stopt met het uitdelen van bekeuringen in de milieuzone. Volgens de liberalen snapt de doorsnee automobilist niet meer waar hij aan toe is, nu landelijke media melden dat de milieuzone moet worden afgeschaft.

De Tweede Kamer heeft donderdag een motie aangenomen om milieuzones voor personenauto’s aan banden te leggen.

Nu de landelijke mogelijkheid voor deze maatregel lijkt te verdwijnen wil raadslid André van Schie echter van het college weten wat de consequenties zijn voor deze milieuzone en de handhaafbaarheid daarvan. Ook vreest de VVD Utrecht door de grote media-aandacht voor dit onderwerp nóg meer verwarring bij automobilisten. Tevens wil de VVD weten of de gemeente van plan is boetes te blijven uitschrijven.

Geen landelijke regels

De VVD Utrecht wees er in de debatten over de Utrechtse milieuzone al  op dat er geen landelijke regels over milieuzones voor personenauto’s bestaan en dat er daarom onduidelijkheid ontstaat voor de automobilist. De milieuzone in Utrecht is bijvoorbeeld anders dan de milieuzone die Rotterdam wil invoeren per  1 januari. 

De milieuzone voor personenauto’s in Rotterdam verbiedt weer een heel andere categorie personenauto’s de stad in te rijden. Met een wildgroei aan lokale milieuzones zou het voor automobilisten met oudere auto’s bijna onmogelijk worden een reis te plannen zonder risico op torenhoge boetes. De Tweede Kamer grijpt mede daarom nu in. 

 

Lees alles over:
Categorie:
Provincie:
Tag(s):