zaterdag, 19. december 2015 - 11:00

Gestolen auto crasht in Zoetermeer na wilde achtervolging

Gestolen auto crasht in Zoetermeer na wilde achtervolging
Foto: Archief FBF.nl
Zoetermeer

Agenten van de Landelijke Eenheid zetten zaterdagochtend omstreeks 04.45 uur op de A13, ter hoogte van Ruyven, de achtervolging in nadat een personenauto een stopteken negeerde en er vervolgens met hoge snelheid vandoor ging. De bestuurder verloor in Zoetermeer de macht over het stuur en kwam tegen de vangrail tot stilstand.

De auto viel op omdat deze op de parkeerplaats langs de A13 in Ruyven met gedoofde lichten wegreed. De bestuurder van het voertuig reageerde niet op het stopteken en het zwaailicht van de politie, maar ging er met zeer hoge snelheid vandoor. Hierop zetten agenten van de Landelijke Eenheid de achtervolging in over de A13 en vervolgens over de A12 richting Zoetermeer. De verdachte haalde hierbij snelheden van 220 km per uur.

Bij Zoetermeer Centrum namen zij met hoge snelheid de afslag. Op de Afrikaweg verloor de bestuurder vermoedelijk de macht over het stuur en kwam tot stilstand tegen de vangrail. De twee verdachten werden na een medische controle aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Het gaat om een 18-jarige man uit Zwijndrecht en 22-jarige man uit Capelle aan den IJssel. De auto waarin zij reden bleek in Hendrik Ido Ambacht te zijn gestolen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: