vrijdag, 25. december 2015 - 9:03 Update: 25-12-2015 13:20

Zeker vijf gewonden en 14 aanhoudingen bij grote vechtpartij Breda

Zeker vijf gewonden bij grote vecht- en steekpartij Breda
Foto: Archief FBF.nl
Breda

In de loop van de ochtend heeft de politie nog eens twaalf mensen aangehouden in verband met een vechtpartij in de parkeergarage van winkelcentrum De Barones in Breda.

Al eerder pakte de politie twee verdachten (37 en 25 jaar) op. Een woordvoerder van de politie laat op het NOS Radio 1 Journaal weten jongeren uit verschillende delen van het land komen. Ook zijn er twee Belgen bij betrokken.

Twee groepen jongeren gingen in de vroege kerstochtend na een nachtje stappen met elkaar op de vuist. Daarbij werden ook steekwapens gebruikt.

De vechtpartij ontstond rond half vijf op de tweede verdieping van parkeergarage De Barones in Breda. Er vielen zeker vijf gewonden door messteken, maar niemand raakte zwaargewond. De gewonden zijn onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis gebracht. In verband met het verhoor en voor de veiligheid van de slachtoffers zijn enkele agenten meegegaan naar het ziekenhuis.

De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar de wapens en de auto's van de betrokkenen. Ook zullen bewakingsbeelden van winkelcentrum De Barones worden bekeken. De politie zoekt ook nog een getuige die de vechtpartij filmde met zijn mobiele telefoon. 

Bij de vechtpartij zou een groep van zo'n twintig jongeren betrokken zijn.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: