zondag, 27. december 2015 - 13:28 Update: 27-12-2015 21:01

Meisje (18) filmt rit met auto door vuurzee in Californië

Gezin uit Haarlem ontsnapt met auto aan vuurzee in Californië
Foto: Printscreen Youtube/Maaike Maks
Haarlem/Californië

Dat de bosbranden in Californië angstaanjagend zijn heeft de Nederlandse Maaike Maks (18) uit Haarlem op video vast kunnen leggen.

Het meisje was de afgelopen dagen in het gebied waar de bosbranden waren uitgebroken. Op tweede Kerstdag was het gezin in een auto van Los Angeles naar Santa Barbara onderweg en legde zij de spectaculaire maar achteraf gebleken ook levensgevaarlijke rit vast op video die zij daarna op internet plaatste.

NBC News wist de familie na hun hachelijke avontuur te spreken te krijgen. Daaruit bleek dat de weg waar het gezin op reed niet was afgesloten waardoor zij dachten dat het wel veilig zou zijn. In het filmpje is te zien dat er vonken van de voorruit van de auto afvliegen en er stukken brandend hout door de lucht vliegen. 

De branden in het gebied bij Ventura County, braken op kerstavond al uit en legde grote delen van het bosgebied in as. Waarschijnlijk is de brand ontstaan door een gebroken elektriciteitskabel als gevolg van de harde wind. De branden zijn inmiddels door de massaal opgeroepen brandweerlieden geblust. Er zijn volgens de Amerikaanse media geen gewonden gevallen. 

Categorie:
Provincie: