maandag, 28. december 2015 - 8:04 Update: 04-01-2016 17:43

Appartementencomplex Drachten deels ingestort na zware explosie

Deel appartementencomplex Drachten ingestort na zware explosie
Foto: SRfotografie
Drachten

Maandagochtend vroeg rond 05.00 uur zijn zes appartementen van een flatgebouw aan de Nachtegaalstraat in Drachten ingestort. Dit meldt de gemeente Smallingerland.

Dit gebeurde nadat er zondagavond rond 22.00 uur in dezelfde flat een flinke explosie had plaatsgevonden. De voor- en achtergevel van het pand waar de explosie plaatsvond zijn eruit geknald, zo laat de brandweer weten. Hierbij is een persoon gewond geraakt. Het slachtoffer is met brandwonden overgebracht naar een ziekenhuis. Na de explosie ontstond er vrijwel direct brand in het appartement.

Het vier verdiepingen hoge pand is geheel ontruimd. De ontploffing vond plaats in een woning op de begane grond. De bewoners van het flatgebouw waren al elders ondergebracht, voordat de panden instortten. De meeste bewoners hebben bij familie of vrienden onderdak gevonden. Voor een aantal bewoners is onderdak gevonden in een hotel. De straat is afgezet en ligt bezaaid met puin en spullen uit de huizen.

Het flatgebouw kan niet worden betreden, want er is sprake van instortingsgevaar. Dit betekent dat de bewoners voorlopig niet terug kunnen. De eigenaar van het pand, Accolade, zoek vervangende woonruimte voor de bewoners. Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: