dinsdag, 29. december 2015 - 10:35 Update: 29-12-2015 10:37

Dode en twee gewonden na ernstig ongeval in Bergen op Zoom

Dode en twee gewonden na ernstig ongeval in Bergen op Zoom
Foto: fbf
Bergen op Zoom

Op de Rooseveltlaan in Bergen op Zoom heeft maandagavond rond 23.15 uur een ernstige aanrijding plaatsgevonden. Bij de aanrijding zijn twee personen gewond geraakt en één overleden. De aanrijding gebeurde bij de verkeerslichten ter hoogte van het Esso-tankstation.

Door nog onbekende oorzaak kwamen twee voertuigen met elkaar in botsing. Eén van de personenauto’s sloeg hierbij over de kop en de twee mensen die erin zaten kwamen bekneld te zitten.

Hulpdiensten ter plekke

Door een getuige zijn de hulpdiensten in kennis gesteld en de brandweer, politie en ambulancemedewerkers kwamen direct ter plaatse. De brandweer heeft assistentie verleend bij het bevrijden van de slachtoffers in de ene auto. Dit betroffen een 52-jarige vrouw uit Huijbergen en een 59-jarige man uit Bergen op Zoom. De vrouw werd als eerste uit de auto bevrijdt, zij is met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Bergen op Zoom. Omdat de man er ernstiger aan toe was is een traumahelikopter opgeroepen om naar de plaats van het ongeval te komen. Toen die in de buurt landde is, in het bijzijn van de trauma-arts, de man uit de auto bevrijd. Hij is met de traumahelikopter naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam gebracht. Daar is de man aan zijn verwondingen overleden.

Bestuurder aangehouden

De bestuurder van de andere auto, een 28-jarige man uit Bergen op Zoom is ook naar het ziekenhuis gebracht. Hij wordt daar aan zijn verwondingen behandeld. Het is niet precies bekend wat voor letsel hij heeft opgelopen. Deze man is aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed en het veroorzaken van gevaar voor andere weggebruikers. Zodra dat mogelijk is mag de Bergenaar een verklaring afleggen bij de politie. Toen hij werd aangehouden werd deze man agressief in de richting van agenten. Twee agenten zijn licht gewond geraakt en hebben zich onder doktersbehandeling moeten stellen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: