dinsdag, 29. december 2015 - 14:27 Update: 29-12-2015 14:28

Jongen (15) aangehouden na vermeende bedreiging bij schaatsbaan

Jongen (15) aangehouden na vermeende bedreiging bij schaatsbaan
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Bergen op Zoom

De politie heeft maandagavond in Bergen op Zoom na een opstootje in de nabijheid van de schaatsbaan aan de Hoogstraat een 15-jarige jongen aangehouden na een vermeende bedreiging. Dit meldt de politie dinsdag.

Grimmige sfeer

Een groepje van ongeveer 15 personen was afgelopen maandagavond aanwezig bij de schaatsbaan in Bergen op Zoom. Rond 20.15 uur werd de sfeer een beetje grimmig en werden, volgens een getuige, bedreigingen geuit in de richting van een 16-jarige jongen uit Bergen op Zoom. 

De politie werd gebeld en de jongen die de bedreigingen zou hebben geuit, een 15-jarige inwoner van Bergen op Zoom, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar is hij gehoord over de zaak. Ook werden door de agenten een paar getuigen uitgenodigd om hun verhaal te komen doen. 

Financieel geschil

Na het afleggen van de verklaring is de 15-jarige jongen weer op vrije voeten gesteld. Dit was rond 22.45 uur. Proces-verbaal zal worden opgemaakt. De aard van de bedreiging ligt vermoedelijk in het feit dat beide jongens een financieel geschil hadden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: