woensdag, 30. december 2015 - 17:21 Update: 30-12-2015 18:45

Explosie appartementen Drachten door aardgas

Aardgas was oorzaak van explosie appartementen Drachten
Foto: SRfotografie
Drachten

De explosie die zich afgelopen zondagavond voordeed in het appartementencomplex van een flatgebouw aan de Nachtegaalstraat in Drachten is veroorzaakt door een aardgasontploffing. Dit meldt de gemeente Smallingerland woensdag.

'De explosie is met zekerheid veroorzaakt door een aardgasontploffing in appartement nummer 42. Dat was het appartement van de gewond afgevoerde 46 jarige bewoner. Hoe die ontploffing exact is ontstaan, is nu nog niet duidelijk. Het onderzoek vraagt tijd en zorgvuldigheid', aldus de gemeente. 

De politie gaat dus door met het onderzoek om een volledig beeld te krijgen. Duidelijkheid is niet op korte termijn te verwachten. De politie is wel klaar met het onderzoek ter plekke en heeft het onderzoeksgebied vandaag vrijgegeven. Van het slachtoffer wordt nog een nadere verklaring opgenomen.

Instabiel

De zes nu losstaande appartementen naast het ingestorte deel zijn instabiel. Er is nog steeds instortingsgevaar. Daar kunnen bewoners van die appartementen dus niet op korte termijn naar binnen om spullen te halen. Er wordt nog onderzocht of dit deel van het complex toegankelijk gemaakt kán worden. Het is dus nu niet zeker of dat op enig moment veilig kan.

Momenteel is woningcorporatie Accolade hard aan het werk om voor alle getroffen bewoners van de Nachtegaalstraat in Drachten woonruimte te vinden. Inmiddels zijn 4 bewoners van definitieve huisvesting kunnen voorzien. In de loop van januari kunnen zij in hun nieuwe woning. De eerste prioriteit gaat uit naar de groep bewoners van de ingestorte appartementen. 

Categorie:
Provincie: