maandag, 4. januari 2016 - 12:26 Update: 04-01-2016 22:20

Automobilist, die op A2 dodelijk ongeval veroorzaakte, verdacht van doodslag

Wegpiraat, die op A2 dodelijk ongeval veroorzaakte, verdacht van doodslag
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Den Haag

De 46-jarige man die vorige week op de A2 bij Maarssen een dodelijk ongeluk veroorzaakte, wordt verdacht van doodslag en poging tot doodslag. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) maandag laten weten.

Getuigen hebben gemeld dat de man veel te hard reed toen hij op de andere auto inreed. De man is zaterdag in het ziekenhuis voorgeleid voor de rechter-commissaris. De wegpiraat raakte zelf ook ernstig gewond bij het ongeluk, maar zou volgens een woordvoerder van het OM wel aanspreekbaar zijn. Deze week beslist de raadkamer of de man langer in voorarrest blijft.

Bij het ongeluk kwam een persoon om het leven en raakten er zeven gewond onder wie de verdachte. Op social media meldden ooggetuigen al direct dat de man veel te hard had gereden en zelfs over de vluchtstrook andere auto's zou hebben ingehaald. Ooggetuige op Twitter: 'Die achterlijke idioot in die Golf haalde me met minimaal 200 km/u in over de vluchtstrook. Hij reed me met een noodgang voorbij, totaal onverantwoord. Later stond diezelfde Golf helemaal in de kreukels naast de weg. Een andere auto was total loss.'

 

Categorie:
Provincie: