dinsdag, 5. januari 2016 - 18:39 Update: 05-01-2016 22:58

Ook code oranje voor Flevoland, Overijssel en Gelderland

Gladheid breidt zich verder uit, ook code geel voor midden Nederland
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

Het KNMI heeft dinsdagavond, naast de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en de Waddeneilanden, ook code oranje afgegeven voor grootschalige gladheid door de eerder voorgekomen ijzel voor de provincies Flevoland, Overijssel en Gelderland. 'Deze gladheid houdt voorlopig nog aan', meldt het KNMI dinsdagavond.

Uitbreiding gladheid

'Komende nacht en morgenochtend kunnen ook delen van Noord-Holland, Flevoland, Overijssel, Gelderland en Utrecht te maken krijgen met lokale gladheid als gevolg van ijzel', aldus het KNMI.

In het noorden en noordoosten is er sprake van grootschalige gladheid als gevolg van de ijzel van afgelopen nacht en ochtend. Van het zuidwesten uit trekt af en toe lichte (mot)regen langzaam noordoostwaarts. In de noordelijke provincies is er dinsdagavond opnieuw lokaal sprake van ijzel. 

Vannacht kan dit ook iets zuidelijker optreden. Later vanavond en vannacht neemt de activiteit af. De minimumtemperaturen variëren van +7 graden in het zuiden tot -6 graden in het noordoosten. De matige wind is in de zuidelijke helft zuidoost tot zuid, elders oostelijk. In het Waddengebied is de wind matig tot vrij krachtig.

Woensdag overdag is het overwegend bewolkt en vooral in de ochtend valt er af en toe (mot)regen, wat in het noorden en midden van het land nog ijzel kan opleveren. De maximumtemperatuur loopt uiteen van -5 graden in het noordoosten tot +7 graden in het zuidwesten van het land. De wind is oostelijk, matig boven land, vrij krachtig in het noordelijk kustgebied. 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):