zondag, 10. januari 2016 - 9:36 Update: 10-01-2016 11:13

Jong stel zwaargewond na proefrit in net opgehaalde auto

Jong stel zwaargewond na proefrit in net opgehaalde auto
Foto: Henk Brunink
Alteveer

Bij een ernstig verkeersongeluk is zaterdagmiddag een 21-jarige automobilist uit Weesp zwaargewond geraakt op de Oosterweg in Alteveer. Dit meldt de politie zondag.

'Ook zijn bij hem inzittende 17-jarige vriendin, ook uit Weesp afkomstig, liep dusdanig letsel op dat ze naar een ziekenhuis in Hoogeveen moest worden gebracht', aldus de politie

Proefrit

Het paar maakte een proefrit in een auto die kort ervoor bij een garagebedrijf was opgehaald. Op de Oosterweg ging het mis, vermoedelijk toen de 21-jarige een andere wagen inhaalde. 

De auto van het stel uit Weesp kwam met de wielen in de linkerberm waarna de man de macht over het stuur kwijt raakte. De auto botste op een aantal bomen, schoot de weg over en kwam aan de andere kant tegen een boom tot stilstand.

Bekneld

De 21-jarige zat na het ongeluk geruime tijd bekneld. Hij kon uiteindelijk door de brandweer uit de auto worden geknipt. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis in Zwolle vervoerd. De politie doet verder onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: