zondag, 10. januari 2016 - 10:22 Update: 10-01-2016 15:29

Bijeenkomst voor omwonenden na plotselinge dood echtpaar Zandhuizen

Bijeenkomst voor omwonenden na plotselinge dood echtpaar Zandhuizen
Foto: Archief EHF
Zandhuizen

Maandagavond houdt de gemeente Weststellingwerf, waar Zandhuizen onder valt, in het gemeentehuis in Wolvega een besloten bijeenkomst voor de omwonenden van de op tragische gebeurtenis in een woning aan de IJkenweg in Zandhuizen. Dit heeft de gemeente zondag laten weten.

Reactie burgemeester

In een eerste reactie zegt burgemeester Gerard van Klaveren van de gemeente Weststellingwerf 'diep geschokt te zijn' over de gebeurtenis in Zandhuizen. Van Klaveren vindt de gebeurtenis vooral ook dramatisch voor de kinderen van het gezin en de naaste familie van de slachtoffers: 'onze gedachten zijn ben hen,' aldus de burgemeester. 

Besloten bijeenkomst

'De gebeurtenis heeft een behoorlijke impact op de gemeenschap in Zandhuizen,' aldus Van Klaveren. 'Onze gemeente is dan ook voornemens om maandagavond in het Gemeentehuis in Wolvega een besloten bijeenkomst te houden waarvoor de omwonenden in Zandhuizen zullen worden uitgenodigd.'

Politieonderzoek verder

De doodsoorzaak van de slachtoffers is nog in onderzoek bij de politie. De lichamen van de 41-jarige man en de 34-jarige vrouw zijn zaterdag aan het eind van de middag vanuit de woning aan de IJkenweg naar een ziekenhuis gebracht. Ook zondag gaat het onderzoek in en rond de woning aan de IJkenweg verder. De politie houdt bij het onderzoek nog alle scenario's open.

Categorie:
Provincie: