dinsdag, 12. januari 2016 - 9:54 Update: 12-01-2016 13:17

Verdachte aangehouden dodelijke overval bejaarde vrouw

Verdachte aangehouden in onderzoek naar dood hoogbejaarde vrouw uit Helmond
Foto: fbf
Helmond

In het onderzoek naar de dodelijke overval op de hoogbejaarde mevrouw Mien Graveland uit Helmond heeft de politie dinsdag 12 januari een verdachte aangehouden. Het is een man van 28 jaar uit Helmond die wordt verdacht van betrokkenheid bij de zaak.

Hij werd rond 8.00 uur gearresteerd in een woning in Helmond en wordt in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De politie sluit meer aanhoudingen op korte termijn niet uit.

De 86-jarige weduwe werd vrijdag 29 augustus 2014 tussen 10.30 en 13.30 uur in haar woning aan de Bestevaer in Helmond overvallen door onbekende mannen. Deze deden zich vermoedelijk voor als medewerkers van een energiebedrijf. Het slachtoffer raakte bij de overval zwaargewond. Ze werd opgenomen in het ziekenhuis en overleed daar diezelfde avond. De dodelijke overval had en heeft veel impact op de nabestaanden en de inwoners van de wijk waarin de hoogbejaarde vrouw woonde. En ondanks de aanhouding van vandaag gaat het onderzoek volop door omdat er meerdere daders bij de overval betrokken waren. Meer aanhoudingen worden op korte termijn dan ook niet uitgesloten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: