dinsdag, 12. januari 2016 - 16:01 Update: 12-01-2016 16:09

Nep-chirurg die tien vrouwen oplichtte hoort 3 jaar cel eisen

Nep-chirurg die tien vrouwen oplichtte hoort 3 jaar cel eisen
Foto: Archief EHF
Rotterdam

De officier van justitie heeft dinsdag tegen een 42-jarige man uit Rotterdam, die zich op datingsites voordeed als chirurg in opleiding, een relatie met vrouwen aanging en hen geld aftroggelde, een onvoorwaardelijke celstraf geëist van drie jaar. Ook moet hij de gedupeerde vrouwen het geld terugbetalen.

In de periode van februari 2012 tot en met 3 juni 2015 maakte de man zich stelselmatig schuldig aan oplichting, en in de zaak van een enkel slachtoffer aan afpersing. De man vertelde dat hij Maximiliaan heette, chirurg in opleiding was of in een ziekenhuis werkte. Als hij dan met een vrouw een date had, kon hij niet betalen. Hij was zijn portemonnee vergeten, zijn pinpas was geblokkeerd of gestolen. 

Zodoende betaalden de vrouwen voor het eten of de benzine. Ook vertelde hij bijvoorbeeld dat hij een studieschuld had of naar de begrafenis van zijn vader in Italië moest. De vrouwen, die erg verliefd op hem waren, leenden hem daarvoor geld of goederen. In totaal maakte hij op deze manier tien slachtoffers. 

Als de vrouwen hun spullen of geld terugeisten, kwam er of geen reactie, of begon hij te dreigen. In een geval gebruikte hij naaktafbeeldingen, die hij stiekem had gemaakt, om te voorkomen dat de vrouw in kwestie aangifte tegen hem zou doen. Een van de vrouwen raakte zwanger van hem en bleef uiteindelijk achter als alleenstaande moeder met grote financiële problemen. 

Al met al omvatte de tenlastelegging vijf feiten: oplichting, verduistering, afdreiging, gebruik maken van een verborgen camera en valsheid in geschrifte.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):