woensdag, 13. januari 2016 - 10:27 Update: 13-01-2016 11:10

Belgische autoriteiten vinden drie huizen van daders aanslagen Parijs

Belgische autoriteiten vinden drie huizen van daders aanslagen Parijs
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Amsterdam

De daders van de aanslagen van 13 november in Parijs beschikten over drie safehouses in België.

Dat heeft het federaal parket laten weten, zo schrijft onder meer de Belgische krant Nieuwsblad. Het betreft twee appartementen in respectievelijk Schaarbeek (deelgemeente van Brussel)  en Charleroi. De daders hadden ook een huis in Auvelais, een dorp in de provincie Namen. De eigenaars van de drie safehouses kregen de huur en en de huurwaarborgen telkens contant betaald. De safehouses werden gehuurd onder valse namen.

Het appartement in Schaarbeek was, evenals de andere twee safehouses, voor een jaar gehuurd. Toen daar op 10 december huiszoeking werd verricht, trof men ook een een vingerafdruk aan van de voortvluchtige Salah Abdeslam en werd het DNA van  Bilal Hadfi gevonden. Verder werd onder meer materiaal aangetroffen  waarmee explosieven kunnen worden gemaakt, evenals heupgordels en sporen van de springstof TATP. Er werden geen wapens gevonden.

In he appartement in Charleroi, alsook in het pand in Auvelais trof de politie matrassen aan, maar geen wapens of explosieven. In Charloroi werden nog wel vingerafdrukken van de terroristen Bilal Hadfi en Abdelhamid Abaaoud gevonden. De Seat Leon die bij de aanslagen werd gebruikt, is gezien in zowel Charleroi als Auvelais. Bij alle huizen is bovendien een BMW gezien die door Mohamed B. is gehuurd, een van de verdachten die vastzit.

Categorie:
Tag(s):