donderdag, 14. januari 2016 - 14:03 Update: 14-01-2016 15:00

Familie overleden Lesley Timmer (18) wil graf laten openen voor nieuw onderzoek

Familie overleden Lesley Timmer (18) wil graf laten openen voor nieuw onderzoek
Foto: Archief EHF
Sassenheim

De nabestaanden van de in 2010 overleden Lesley Timmer willen dat zijn graf weer wordt opengemaakt.

De advocaat van de familie van de 18-jarige VWO-scholier heeft de gemeente Teylingen gevraagd om toestemming om het graf in Sassenheim te openen. De nabestaanden willen dat het lichaam nog een keer wordt onderzocht.

Lesley Timmer werd in het Belgische Luik gevonden. De Belgische politie gaat ervan uit dat de jongen zelfmoord heeft gepleegd, maar er zijn verdachte omstandigheden rond de dood van Lesley, zo laat de advocaat van de familie, Sébas Diekstra, weten. Dit meldt onder meer crimesite.nl donderdag.

Lesley Timmer verdween op 7 juni 2010 en werd op 10 juni zwaargewond aangetroffen op het wegdek onder de Kennedybrug in Luik. Zijn handen waren met zijn eigen schoenveters vastgebonden op zijn rug ook zijn voeten waren vastgebonden. Kort nadat hij daar was aangetroffen is hij overleden. Volgens de advocaat is het nu de bedoeling dat  er onderzoek wordt gedaan naar de botbreuken van Lesley. Er werd aangenomen dat hij die had opgelopen door de val van de brug in Luik, maar het is de vraag of dat een juiste conclusie is. Het zou ook heel goed kunnen dat hij die breuken heeft opgelopen doordat hij uit een rijdende auto is gegooid.

Forensisch patholoog Frank van de Goot heeft eerder laten weten dat verwondingen die de scholier had, niet goed strookten met een val van de brug. Van de Goot plaatst ook vraagtekens bij het feit dat de handen van Lesley met zijn eigen schoenveters waren gebonden en ook zijn voeten bij elkaar gebonden waren. De familie denkt al veel langer dat er fouten zijn gemaakt bij het politieonderzoek. Crimesite.nl schrijft dat de politie bijvoorbeeld niets zou hebben gedaan met de informatie die de vader van Lesley Timmer gaf toen hij aangifte van vermissing ging doen. Hij gaf toen duidelijk aan dat zijn zoon maanden voor zijn verdwijning angstig was, en zich bedreigd voelde.

De familie wil ook dat er onderzoek wordt gedaan naar het onbekende dna-spoor, dat is aangetroffen op de veters. aldus de misdaadsite.

Categorie:
Provincie: