vrijdag, 15. januari 2016 - 8:11 Update: 15-01-2016 16:42

Code geel voor lokale gladheid en harde windstoten

Gladheid en harde windstoten
Foto: fbf

In Limburg, Overijssel, Flevoland, Noord-Holland en de noordelijke provincies, met uitzondering van Groningen heeft het KNMI code geel afgegeven vanwege de gladheid. Winterse neerslag zorgen er voor dat het lokaal gladheid optreed.

Harde windstoten in Zeeland

In Zeeland is ook code geel afgegeven vanwege harde windstoten met een kracht van 80 tot 90 kilometer per uur.

Er is in de provincies waar gladheid optreed al volop gestrooid. In de loop van de vrijdag verwacht het KNMI opnieuw flinke winterse buien.

Er is in het algemeen veel bewolking. In het zuidwesten en westen zijn er perioden met buiige regen. Landinwaarts valt er soms ook wat natte sneeuw. De temperatuur ligt tussen de 2 graden in het oosten tot 5 graden langs de kust. Er staat een matige noordelijke wind, langs de Zeeuwse kust is de wind aanvankelijk nog krachtig tot hard.

Vannacht wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af en blijft het aanvankelijk droog. In de loop van de nacht nadert van het noorden uit een storing met winterse buien. In opklaringen kunnen enkele mistbanken ontstaan. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 4 graden vlak aan zee tot -3 lokaal in het binnenland.

Lokale gladheid

Door bevriezing van natte weggedeelten en winterse neerslag gedurende de tweede helft van de nacht is er kans op lokale gladheid. De wind draait naar richtingen tussen west en zuid en is zwak tot matig boven land, krachtig aan de kust. Later in de nacht draait de wind langs de kust naar noordwest en neemt toe naar krachtig.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):