vrijdag, 15. januari 2016 - 19:01

Shimano waarschuwt voor rem van fiets

Shimano waarschuwt voor rem van fiets
Foto: Shimano
Amsterdam

Shimano heeft een mogelijk veiligheidsprobleem geconstateerd met de BR-C3000-R, BR-C3010-R and the BR-C6000-R achterwiel rollerbrakes, gemonteerd op fietsen die na 1 juli 2015 zijn verkocht. Shimano heeft ontdekt dat sommige van de betrokken rollerbrakes plotseling remkracht kunnen verliezen, zelfs ingeval van correcte assemblage.

Tot nu toe zijn er geen incidenten gemeld. Aangezien de veiligheid van consumenten voor SHIMANO van het grootste belang is, heeft SHIMANO (vrijwillig) besloten om de betrokken rollerbrakes uit de markt terug te roepen. De betrokken rollerbrakes zijn door veel verschillende fietsfabrikanten op nieuwe fietsen gemonteerd en in sommige gevallen als los ondereel verkocht aan dealers. Bij de betrokken rollerbrakes gaat het alleen om de volgende productiecodes: NF, NG, NH, NI, NJ, NK en NL. Voorwiel rollerbrakes vallen niet onder deze terugroepactie.

Fietsen gekocht voor 1 juli 2015 vallen niet onder deze terugroepactie. Betrokken rollerbrakes die zijn voorzien van een witte stip (zie afbeelding) zijn reeds gecontroleerd door SHIMANO en vallen ook niet onder deze terugroepactie. Consumenten die in het bezit zijn van een fiets met een betrokken rollerbrake dienen het gebruik van hun fiets onmiddellijk stop te zetten en zich tot de dealer te wenden waar zij de fiets hebben gekocht om kosteloos de betrokken rollerbrake te laten vervangen. Consumenten die er niet zeker van zijn of hun fiets is afgemonteerd met een betrokken rollerbrake dienen het gebruik eveneens onmiddellijk stop te zetten en zich tot hun dealer te wenden om de rollerbrake te laten inspecteren.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):