woensdag, 20. januari 2016 - 15:20 Update: 20-01-2016 20:30

Baby en peuter alleen in woning met hennepkwekerij

Baby en kindje alleen thuis in woning Eindhoven met hennepkwekerij
Foto: Archief EHF
Eindhoven

Omdat een pakketbezorger het niet helemaal vertrouwde toen hij dinsdagavond een pakketje kwam bezorgen bij een woning in Eindhoven-Noord en er niet werd opengedaan en omdat hij had gezien dat er in de woning een box stond met daarin een huilend kind, waarschuwde hij de politie.

'De politie kwam direct ter plaatse en trof in de woning twee kleine kinderen aan zonder begeleiding en op zolder een hennepkwekerij', meldt de politie woensdag. 

Rond 19.30 uur maakte de bezorgde pakketbezorger melding bij de politie. Ondanks aanbellen had er niemand opengedaan. Toen agenten bij de woning kwamen, werd er nog steeds niet opengedaan. 

Deur geforceerd

Ze forceerden de voordeur waarna ze inderdaad een baby van enkele maanden oud in een box in de woonkamer aantroffen. In een slaapkamer lag nog een kindje van ongeveer anderhalf jaar oud alleen in bed. Er waren verder geen mensen in huis.

Zolder

Toen de agenten verder keken, kwamen ze via een deur in de kinderkamer op de zolder terecht. Daar was een in werking zijnde hennepkwekerij met zo’n 125 planten.

Ouders aangehouden

Rond 21.00 uur kwamen de ouders thuis. De 24-jarige man en 22-jarige vrouw zijn aangehouden vanwege de hennepkwekerij en ingesloten voor verder onderzoek. De kinderen zijn overgedragen aan Bureau Jeugdzorg. De kwekerij is geruimd.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: