woensdag, 20. januari 2016 - 18:10 Update: 20-01-2016 20:41

Voortvluchtige Brit opgepakt tijdens opnamen BBC in Amsterdam

Politieman herkend voortvluchtige Brit (41) tijdens opnamen BBC in Amsterdam
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

Het was voor een 41-jarige voortvluchtige Brit dinsdagmiddag een typisch geval van 'pech hebben' toen hij door een politieman in burger werd herkend, die juist op dat moment een quote gaf voor de camera van de BBC die een documentaire aan het maken zijn over voortvluchtige Britten in Spanje en met name Amsterdam.

Tijdens het maken van omgevingsbeelden op de Nieuwezijds Voorburgwal liepen er drie vermoedelijke Britten door het beeld van de camera. Een van de politiemensen in burger die de quote zou geven voor de BBC herkende één van deze drie Britten als iemand die regelmatig in contact stond met Britse voortvluchtige criminelen. 

Achtervolging

Samen met een vrouwelijke collega volgde de politieman het drietal en namen contact op met andere politiemensen in burger en uniform. De drie Britten stapten in een parkeergarage in een auto en wilde wegrijden. Op dat moment besloten de politiemensen een controle in te stellen omdat één van hen gelijkenis vertoonde met een bekende voortvluchtige Brit. 

Aanhouding

Onderzoek wees uit dat één van hen een bekende Britse crimineel was en dat de autoriteiten van Groot-Brittannië hem zochten in verband met smokkel van verdovende middelen. Een toevallig aanwezige freelance cameraman heeft de aanhouding gefilmd. 

De aangehouden man zit vast op een politiebureau en wordt overgedragen aan een officier van justitie. De overleveringsprocedure zal worden gestart omdat Groot-Brittannië tegen deze man een Europees aanhoudingsbevel (EAB) heeft uitgevaardigd.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):