zaterdag, 23. januari 2016 - 22:41 Update: 24-01-2016 10:50

Moszkovicz moest pleiten voor de doodstraf

Den Haag

Voormalig advocaat Bram Moszokovicz zegt dat hij bij de politieke partij VoorNederland (VNL) is opgestapt omdat hem was gevraagd te pleiten voor de doodstraf.

Moszowicz brengt dat morgen naar buiten in het programma Business Class. Zaterdag werd daar al een fragment van getoond. Dit schrijven meerder media zaterdag.

Toen Moszkovicz liet weten dat hij geen voorstander is van de doodstraf zouden zijn partijgenoten hebben gezegd dat zij dat ook niet waren, maar dat zo'n standpunt wel stemmen zou trekken. Volgens Joram van Klaveren van VNL is de partij helemaal niet voor de doodstraf en is zij dat ook nooit geweest.

Vorige week maakte VNL bekend dat de partij had besloten om met Moszkovicz te breken omdat hij 'te mat' bleef in het zich eigen maken van de dossiers. Moszkovicz zegt nu dat hij zelf is opgestapt. VNL noemt de bewereing van Moczkovicz 'volstrekte lariekoek en twittert : 'Voor alle duidelijkheid, dit 'nieuws' is volstrekte lariekoek. Wij wensen Bram veel sterkte met het weer op orde krijgen van zijn leven.' Moszkovicz zegt over de partij: 'Er gebeurden dingen waarvan het onderbuikgevoel mij zei: er klopt hier iets niet.'

Categorie:
Provincie: