woensdag, 27. januari 2016 - 11:52 Update: 27-01-2016 12:55

Stichting genezen Nathaniël (2) gaat andere gezinnen helpen

Stichting genezen Nathaniël (2) gaat andere gezinnen helpen
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

De twee-jarige Nathaniël Roggeveld is in de Verenigde Staten succesvol behandeld voor neuroblastoomkanker, een zeer agressieve vorm van kinderkanker.

Nathaniël had een tumor aan het zenuwstelsel. Hij werd daarvoor de afgelopen zeven maanden in Amerika behandeld. Voor zijn verblijf in Amerika was 100.000 euro nodig. Om dat geld in te zamelen werd de stichting Nathaniëls Victory Foundation opgericht. Honderden vrienden van de familie, maar ook veel trouwe Ajax-supporters van de F-side en andere onbekenden, hebben acties gevoerd om geld op te halen. Dit schrijft het Parool woensdag.

Door alle acties heeft de familie een groot netwerk opgebouwd. Het geld dat nu via de stichting binnenkomt, gaat gebruikt worden om andere gezinnen te helpen die in dezelfde situatie verkeren. Dat zal voornamelijk buiten de ouders van Nathaniël omgaan, omdat zij druk genoeg zijn met andere zaken. Een oom van Nathaniël, Sylvano Rosenberg, zal zich hiervoor gaan inzetten. Hij heeft van dichtbij meegemaakt hoe moelijk deze periode was voor zijn neefje en zijn ouders. In de krant zegt hij; 'De behandeling zelf wordt in Amerika vergoed, maar alles daar omheen kost heel veel geld. Een huis, een auto, boodschappen - alles wat ze in Nederland nodig hadden, hadden ze daar ook nodig. Ondertussen stapelden de rekeningen in Nederland zich op. Gelukkig heeft de vader van Nathaniël een een half jaar onbetaald verlof gekregen van zijn werkgever, maar dat is eerder uitzondering dan regel.'

Rosenberg over de hulp aan de andere gezinnen: 'Het zou fantastisch zijn als wij voor een gezin bijvoorbeeld een auto kunnen huren in Amerika. Ouders die met hun doodzieke kind aan de andere kant van de wereld zijn, hebben wel wat anders aan hun hoofd. Op deze manier hopen wij hen een hart onder de riem te steken en wat zorgen bij hen weg te nemen.' Nathaniël en zijn gezin werden maandag groots onthaald op Schiphol.