zondag, 7. februari 2016 - 13:50 Update: 07-02-2016 14:07

Hagelnieuwe politieauto total loss gereden in Velp, 1 gewonde

Hagelnieuwe politieauto total loss gereden in Velp, 1 gewonde
Foto: Archief FBF.nl
Velp

Een bizarre aanrijding zorgde zaterdagavond op de A348 bij Velp voor een flinke ravage. Dit meldt de politie zondag.

'Twee auto’s botsten op elkaar waarbij een inzittende gewond raakte. De andere partij sloeg op de vlucht. Een hagelnieuwe politieauto werd total-loss gereden door een achteropkomende auto', aldus de politie.

Omstreeks 19.45 uur botsten op de A348 tussen Velp en Rheden twee auto’s door nog onbekende oorzaak op elkaar. Een 34-jarige automobiliste uit Rheden raakte daarbij bekneld en gewond. Zij is door de hulpdiensten uit het wrak gehaald en naar het ziekenhuis gebracht. 

Op de vlucht geslagen

De andere partij was na de aanrijding te voet op de vlucht geslagen. Agenten hebben nog vergeefs naar de bestuurder gezocht. Daarbij werd een politiehelikopter en een diensthond ingezet. 

Rijbewijs ingevorderd

Terwijl de hulpdiensten bezig waren met de afhandeling van het ongeval botste een 78-jarige automobilist uit Dieren op een stilstaande politiewagen, die ter beveiliging van de ongevalsplaats met werkende zwaailichten op de rijbaan stond. De Dierenaar kwam met de schrik vrij. 

De man bleek niet onder invloed van alcohol maar de politie heeft wel zijn rijbewijs ingevorderd en een rijvaardigheidsonderzoek gelast. De splinternieuwe politieauto met slechts 700 km op de teller bleek total-loss

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: