woensdag, 17. februari 2016 - 16:16 Update: 17-02-2016 21:59

Politie pakt mannen op voor gijzelen 29-jarige man

Politie pakt twee mannen op voor gijzelen 29-jarige man
Foto: Archief FBF.nl
Roosendaal

De politie heeft dinsdagmiddag in Roosendaal in de Christiaan Huijgensstraat en de Radarstraat twee mannen aangehouden voor het gijzelen en mishandelen van een man. Dit meldt de politie woensdag.

Naakte bebloede man

De politiemeldkamer kreeg rond 16.20 uur een melding dat een naakte man een school aan de Van der Waalsstraat was binnengelopen. Hij zat onder het bloed en vertelde dat hij die middag in de buurt van de school in een berging van een flatgebouw tegen zijn wil was vastgehouden. Hij was op een onbewaakt moment via een klein raampje weten te ontsnappen en had zijn toevlucht in de school gezocht.

Signalement

Agenten gingen naar de school en spraken met de 29-jarige inwoner uit Roosendaal. Hij vertelde zijn verhaal en gaf een signalement door van de drie daders. Het slachtoffer werd in de school onderzocht door medewerkers van de ambulancedienst, maar hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Aanhoudingen

Agenten hielden rond 16.50 uur in de Radarstraat een 20-jarige inwoner uit Dordrecht aan vanwege zijn mogelijke betrokkenheid bij het incident. Het slachtoffer wees de plaats aan waar hij eerder was vastgehouden. Het bleek te gaan om het flatgebouw aan de Christiaan Huijgensstraat. 

Hierop stelden agenten een onderzoek in. Om 17.25 uur kwam een man aangelopen, die aan het signalement voldeed van een van de daders. Hij werd aangehouden. Het gaat om een 21-jarige man uit Roosendaal. Beide mannen zijn voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Mijkenbroek in Breda gebracht, waar ze zijn ingesloten.

Aangifte

De politie stelt een onderzoek in naar het incident, wat vermoedelijk rond 13.30 uur is begonnen. Het slachtoffer heeft dinsdagavond op het politiebureau in Roosendaal aangifte gedaan. De aangehouden mannen kregen dinsdagavond te horen dat ze langer worden vastgehouden. De politie sluit meer aanhoudingen in deze zaak niet uit.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: