dinsdag, 23. februari 2016 - 9:41 Update: 24-02-2016 13:58

Bestuurder (21) hoogwerker fataal treinongeval Dalfsen verdacht van dood door schuld

Dode en gewonden bij ongeval met trein in Dalfsen
Foto: eemskrant.nl
Dalfsen

De bestuurder (21) van de hoogwerker die dinsdagochtend in Dalfsen betrokken was bij het fatale treinongeval, wordt verdacht van 'dood door schuld'. Dit heeft de politie woensdag bekendgemaakt nadat ze de verdachte hebben verhoord.

Bij het treinongeval op de spoorlijn Dalfsen-Ommen viel één dodelijk slachtoffer te betreuren. Het betreft een 49-jarige man uit Kampen. Hij was de machinist van de trein.

Eén treinpassagier, een 54-jarige vrouw uit Zwolle, en de 53-jarige conducteur uit Zwolle raakten gewond en zijn voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De vier overige passagiers uit Zwolle en Dalfsen liepen lichte verwondingen op en konden ter plaatse door ambulancepersoneel worden behandeld.

Het ongeval ontstond rond 08.50 uur toen de trein, die in de richting van Ommen reed, in aanraking kwam met een hoogwerker die de spoorwegovergang bij Het Lageveld over reed. Door de aanrijding ontspoorde de trein en deze kwam grotendeels in de naastgelegen weilanden terecht. De politie is een strafrechtelijk onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval. De bestuurder van de hoogwerker, een 21-jarige man uit Zwolle, werd dinsdag in het kader van het onderzoek aangehouden.  

Video: Harm Meter

Staatssecretaris Dijksma (Infrastructuur en Milieu) is geschrokken van het ernstige treinongeluk vanochtend op de spoorlijn Zwolle-Emmen. Haar medeleven gaat uit naar alle slachtoffers en nabestaanden. De Inspectie Leefomgeving en Transport en de Onderzoeksraad voor de Veiligheid heeft ook ter plaatse onderzoek verricht.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):