woensdag, 24. februari 2016 - 15:01 Update: 24-02-2016 15:39

Celstraf van 11 jaar voor doden en in brand steken Syriër

Celstraf van 11 jaar voor doden en in brand steken Syriër
Foto: Archief EHF
Den Bosch

Een 28-jarige Syriër is woensdag door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot een gevangenisstraf van 11 jaar voor het om het leven brengen van een landgenoot en het in brand steken van zijn lichaam. Dit meldt de rechtbank Den Bosch woensdagmiddag.

De verdachte ging in de nacht van 16 op 17 november 2014 naar de woning van de man in Esch, met wiens vrouw hij een geheime relatie had. De verdachte wilde naar eigen zeggen met de man gaan praten en ging daarom het huis binnen via een keukenraam. 

Dodelijke worsteling

Toen de mannen elkaar zagen, ontstond er al snel een worsteling waarbij de man viel en op zijn buik terechtkwam. De verdachte ging op zijn rug zitten en legde een arm om de nek van de man om hem tegen de grond te houden. Als gevolg van dit geweld is het slachtoffer overleden. 

Fietskar

De verdachte heeft het lichaam van het slachtoffer vervolgens met een stuk touw bij elkaar gebonden en in een fietskar gelegd. Hij fietste naar een bos in Boxtel en stak het lichaam in brand. De volgende ochtend werd het slachtoffer door een passant gevonden. 

De man kon pas worden geïdentificeerd nadat een week na de vondst 2 reconstructiefoto’s werden verspreid in de media en de buurman van het slachtoffer hem herkende. De rechtbank oordeelt dat er onvoldoende bewijs is dat er sprake was van voorbedachte raad en sprak de man vrij van moord.

Categorie:
Provincie: