donderdag, 25. februari 2016 - 12:45 Update: 25-02-2016 12:46

Geen discriminatie op speelboerderij Dongen

Geen discriminatie op speelboerderij Dongen
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Dongen

Op 30 december 2015 werd aangifte gedaan van discriminatie, naar aanleiding van een incident op een Dongense recreatieboerderij. Het OM heeft de zaak geseponeerd en de betrokkenen daarvan op de hoogte gebracht.

Op 28 december 2015 bezoekt een groep van ongeveer 20 personen (mannen, vrouwen en kinderen) de speelboerderij. Enige tijd daarna zijn leden van de groep buiten aan het bidden. De vrouwen in het gezelschap dragen een niqab. De eigenaar spreekt de bezoekers aan. Hij legt uit dat er kinderen bang worden van hun gedrag. Hij vraagt de groep te stoppen met bidden op het speelterrein. De politie wordt ingeroepen en er wordt overeenkomen dat de groep vertrekt en dat het entreegeld wordt geretourneerd.

Een van de personen behorend bij de groep doet aangifte van discriminatie op grond van godsdienst. De aangifte is beoordeeld door de discriminatieofficier van het OM Zeeland-West-Brabant. Het OM is van oordeel dat er geen sprake is geweest van discriminatie. Immers is de groep niet de toegang tot de locatie geweigerd. De incidenten, het bidden, de discussie met de eigenaar, de komst van de politie, en de reactie van de kinderen hierop leidden tot de onwenselijkheid van hun aanwezigheid op het speelterrein. Van uitsluiting op grond van hun godsdienst, discriminatie, is derhalve volgens het OM geen sprake. De zaak is geseponeerd en de betrokkenen zijn op de hoogte.

Categorie:
Provincie: