donderdag, 25. februari 2016 - 16:24 Update: 25-02-2016 20:05

Woningcorporatie Vestia tevreden over uitspraak CBb, mogelijk schadeclaim voor KPMG en Deloitte

Woningcorporatie Vestia overweegt schadeclaim na uitspraak CBb
Foto: Archief EHF
Rotterdam

Donderdag heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) de uitspraak van de Accountantskamer tegen accountant Noorlander van KPMG bevestigd. Het CBb heeft accountant Klop van Deloitte alsnog tuchtrechtelijk veroordeeld.

Accountant Klop van Deloitte heeft volgens het CBb in strijd gehandeld met het fundamentele beginsel van deskundigheid en zorgvuldigheid bij de controle van de verwerking van de derivaten. Hij heeft zonder deugdelijke grondslag een goedkeurende verklaring bij de jaarrekening 2009 van Vestia afgegeven. Klop heeft tot en met 2009 de boeken van Vestia gecontroleerd.

Het CBb laat de eerdere veroordeling van accountant Noorlander (KPMG) door de Accountantskamer in stand. Die had al geoordeeld dat Noorlander in zijn controlewerkzaamheden betreffende de derivaten in de jaarrekening 2010 fundamenteel was tekortgeschoten.

Bestuursvoorzitter Arjan Schakenbos van Vestia: ¨Wij zijn tevreden. Niet alleen omdat deze uitspraak onze opvatting over de verantwoordelijkheid van de accountants bevestigt, maar ook omdat deze uitspraken goede aanknopingspunten bieden om KPMG en Deloitte aansprakelijk te houden voor de door Vestia geleden schade.'

Categorie:
Provincie: