vrijdag, 26. februari 2016 - 10:10 Update: 27-02-2016 12:17

Criminelen zetten levensgrote krokodillen in voor bewaken drugsgelden

Drugshandelaren gebruiken krokodillen als geldbewakers
Foto: SXC
Amsterdam

Rechercheurs van district Oost die onder leiding van een officier van justitie van het parket Amsterdam een langdurig onderzoek draaien in verband met de handel in synthetische drugs, waaronder Chrystal Meth, hebben sinds dinsdag 23 februari 2016 elf verdachten aangehouden.

Krokodillen

Opvallend was dat het grootste gedeelte van het geld bewaakt werd door twee levensgrote krokodillen. Deze beesten bevonden zich in een ruimte waarbij het geld dusdanig opgeborgen lag dat men eerst langs de krokodillen zou moeten.

De negen mannen en twee vrouwen zijn in de leeftijd van 25 tot 55 jaar oud. In zeven panden, zes in Amsterdam en één in Almere, heeft een doorzoeking plaatsgevonden. Diverse kilo’s synthetische drugs, 300.000 euro en enkele vuurwapens werden in beslag genomen.

Bij een van de doorzoekingen werd in voor meer dan een half miljoen aan Chrystal Meth aangetroffen. Het onderzoek wees uit dat deze groep gebruik maakten van medeplichtigen die bij enige honderden adressen drugs afleverden. Gedurende het onderzoek werd ook duidelijk dat er zelfs leveringen in België plaatsvonden.  

De verdachten zijn in verzekering gesteld en worden vandaag voorgeleid aan een rechter-commissaris. 

Categorie:
Provincie: