vrijdag, 26. februari 2016 - 15:05 Update: 27-02-2016 11:48

'Omgekomen tweetal De Woenselse Poort koos samen voor de dood'

'Omgekomen tweetal De Woenselse Poort koos samen voor de dood'
Foto: Archief EHF
Eindhoven

De politie heeft het onderzoek naar de dood van twee cliënten van De Woenselse Poort afgerond. 'Er zijn geen aanwijzingen gevonden dat het tweetal door toedoen van derden om het leven kwam', meldt de politie vrijdag.

'Dood gezamenlijke keuze'

Donderdagochtend werden de dode lichamen van een man en een vrouw aangetroffen op locatie De Woenselse Poort in Eindhoven. In de nabijheid van het tweetal werd een vuurwapen gevonden. Gebleken is dat beiden door gebruik van dit vuurwapen om het leven zijn gekomen. De recherche gaat ervan uit dat de dood van het tweetal een gezamenlijke keuze is geweest.

De politie heeft daarmee het onderzoek naar dood van de twee afgerond. Wel wordt nog onderzoek gedaan naar de herkomst van het gebruikte vuurwapen.

De Woenselse Poort 

'In navolging van het onderzoek van de politie wordt mede op ons verzoek een onafhankelijk onderzoek verricht door Justitie naar de beveiligingsaspecten van deze resocialisatie- en behandelafdeling en wordt er een toedrachtsonderzoek uitgevoerd', zo laat De Woenselse Poort vrijdag weten. 

Categorie:
Provincie: