zondag, 28. februari 2016 - 15:11 Update: 29-02-2016 8:56

Man na waarschuwingsschoten ingerekend

Verwarde man man aangehouden na waarschuwingsschoten
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Etten-Leur

Een agressieve man is zondagmorgen aangehouden, hij liep met een mes en een taser rond op het Raadhuisplein en had ook daadwerkelijk geprobeerd iemand neer te steken. Nadat agenten twee waarschuwingsschoten hadden gelost gaf hij zich over.

Op zondag 28 februari 2016 om 2.00 uur kwamen er verschillende paniektelefoontjes binnen bij de meldkamer van de politie. Een man had geprobeerd een medewerker van een café aan het Raadhuisplein neer te steken. Het slachtoffer was naar binnen gevlucht en daar zaten nu mensen opgesloten terwijl de verdachte met een mes en een taser voor de deur stond. Ze zagen dat hij met het mes de ruit door wilde steken. De paniek werd steeds groter omdat ze vanuit binnen ook zagen dat de man achter voorbijgangers aanrende en stekende bewegingen maakte.

Waarschuwing

Meerdere politie-eenheden werden met spoed naar het Raadhuisplein gestuurd waaronder twee hondengeleiders. De eerste eenheid die ter plaatse kwam werd direct aangevallen door de verdachte. Met zijn mes stak hij door de achterruit van de politieauto. De agenten zagen dat de man onder het bloed zat, hij zou zichzelf verwond hebben met het mes. De man werd omsingeld door de agenten en hij werd gewaarschuwd dat hij de wapens neer moest leggen. Hij gooide het mes in de richting van een diensthond en kwam met de taser op de agenten af. Twee agenten voelden zich zo bedreigd en vonden het gevaar voor de omgeving zo groot dat ze hun dienstwapen trokken en bijna tegelijkertijd een waarschuwingsschot in de lucht losten. Toen realiseerde de man zichzelf in wat voor positie hij zich bevond en koos hij eieren voor zijn geld. Hij gooide de taser weg en ging op zijn buik liggen. De 22-jarige inwoner van Etten-Leur is aangehouden en naar het bureau gebracht 

Aangifte

Toen de verdachte afgevoerd was kon de balans opgemaakt worden. Een werknemer van de horecagelegenheid deed aangifte. De verdachte was eerder die avond door personeel van het café buiten gezet voor zijn gedrag. Hij had toen al enkele stoelen van het terras omgegooid. Later kwam hij terug. De sfeer was toen weer rustig en het personeelslid ging een gesprek met hem aan. Maar het escaleerde weer en de verdachte trok een groot mes. Hij stak daarmee in op het slachtoffer die zich kon verweren met een reclamebord. Daarna rende hij naar binnen en sloot de deur. De verdachte stond buiten te tieren. De man zou ook stoelen op het terras vernield hebben en voorbijgangers hebben bedreigd. De recherche is een onderzoek gestart.

Categorie:
Blik op 112: